Vize İşlemleri

VİZENİZİ KOLAYCA ALIN...

Hangi ülkeye seyahat etmek isterseniz isteyin vize almanızı kolaylaştırmak için vize danışmanlarımız hizmetinizde. Vize alımı esnasındaki zorlukları bertaraf ederek başvurunuzun olumlu sonuçlanması için neler yapmanız gerektiği konusunda vize uzmanı ekibimizden destek alabilirsiniz.

İletişim:

İnönü cad. Ankara Palas Apt. No: 59 / 15 Gümüşsuyu - Beyoğlu

Tel: 0212 243 06 05 Fax: 0212 243 06 17 E-mail : vize@vizyontur.com.tr
 

ALMANYA TURİSTİK VİZE BAŞVURU EVRAK LİSTESİ

ALMANYA ÜLKE GENEL VİZE BİLGİLERİ

Önemli Notlar:
Schengen üye sistemine dahil olan ülkelerden biridir. Almanya Konsolosluğu 10 yıl önce verilmiş pasaportlar geçerli olsa dahi müracaatlarda kabul etmemektedir.:Yeşil pasaportlara vize gerekmemektedir.Ayrıca pasaportlarda iki adet boş vize sayfası olmalıdır.
Müracaatlar Almanya konsolosluğunun resmi başvuru merkezi İDATA'ya yapılmaktadır.

Temsilcilik Görev Alanı Kapsamı:İdata Bölge ayrımı yapmadan başvuruları kabul etmektedir. Tamamen evraklar İstanbul Almanya Başkonsolosluğuna hitaben düzenlenmelidir.Vize işlem süresi 4 İş günü bazen yoğun zamanlarda 1 Hafta hatta 1,5 Haftaya kadar çıkabilmektedir.

ŞİRKETSAHİPLERİ YA DA ŞİRKET ORTAKLARI:

 

1·Pasaport- En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan.

2·Başvuru Formu- Tam ve eksiksiz doldurulmuş, 37. Maddeli kutucuğun ve son sayfadaki imza kutucuğunun başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olması gerekmektedir. İmzalı olmayan formların vize müracaatı kesinlikle yapılamamaktadır.

 3·İmzalı Dilekçe- Vize Müracaatı yapacağınızkonsolosluk/Büyükelçiliğe hitaben seyahat amacını belirten antetli kağıda kaşeli ve imzası yetkilisi tarafından imzalanan (beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyanedilecek)

4·İmza Sirküleri- Sahibi olduğunuz şirketin

5·Faaliyet Belgesi- Sahibi olduğunuz şirketin Son üç aylık orjinal

6·Ticaret Sicil Gazetesi- Sahibi olduğunuz şirketin

7·Vergi Levhası- Sahibi olduğunuz şirketin 2012 yılı işlenmiş

8·2 Adet BİOMETRİK Fotoğraf - rötuşsuz yüz açıkca görünen arka fonu beyaz.Fotograf

9·T.C Kimlik fotokopiniz

10·Mevduatlı Banka Hesabınız- Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı (mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 3.000 TL)

12·Seyahat Sağlık Poliçesi- 30.000 Euro limitli

13·Otel ve Uçakrezervasyonu ( Not : konfirmeli otel ve uçak olmalıdır)

14·Tam Tekmil Nüfus müdürlüğünden toplu nufüs kayıt örneği ASLI

 

                                                               

 

ALMANYA ÜLKE GENEL VİZE BİLGİLERİ

Önemli Notlar:
Schengen üye sistemine dahil olan ülkelerden biridir. Almanya Konsolosluğu 10 yıl önce verilmiş pasaportlar geçerli olsa dahi müracaatlarda kabul etmemektedir.:Yeşil pasaportlara vize gerekmemektedir.Ayrıca pasaportlarda iki adet boş vize sayfası olmalıdır.
Müracaatlar Almanya konsolosluğunun resmi başvuru merkezi İDATA'ya yapılmaktadır.

Temsilcilik Görev Alanı Kapsamı:İdata Bölge ayrımı yapmadan başvuruları kabul etmektedir. Tamamen evraklar İstanbul Almanya Başkonsolosluğuna hitaben düzenlenmelidir.Vize işlem süresi 4 İş günü bazen yoğun zamanlarda 1 Hafta hatta 1,5 Haftaya kadar çıkabilmektedir.

ÖZELSEKTÖRDE ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR:

 

1·Pasaport- En az 6 AYsüresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan.

2·Başvuru Formu- Tam ve eksiksiz doldurulmuş, 37. Maddeli kutucuğun ve son sayfadaki imza kutucuğunun başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olması gerekmektedir. İmzalı olmayan formların vize müracaatı kesinlikle yapılamamaktadır.

3·İmzalı Dilekçe- Vize Müracaatı yapacağınız konsolosluk/Büyükelçiliğe hitaben seyahat amacını belirten antetli kağıda kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanan (Beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyanedilecek)

4·İmza Sirküleri- Çalışmış olduğunuz şirketin

5·Faaliyet Belgesi- Çalışmış olduğunuz şirketin Son üç aylık orjinal

6·Ticaret Sicil Gazetesi- Çalışmış olduğunuz şirketin

7·Vergi Levhası- Çalışmış olduğunuz şirketin 2012 yılı işlenmiş

8·SSK İşe Giriş Bildirgesi

9·Orjinal Maaş Bordrosu- Son 3 aya ait

10·SGK Hizmet Dökümü( Bu belgeyi PTT’den 1 TL karşılığından şahsen kimliğiniz ile giderek alacağınız ve sadece size ait olan Şifreniz ile www.turkiye.gov.tradresine girerek temin edebilirsiniz)

11·2 Adet BİOMETRİK Fotoğraf - rötuşsuz yüz açıkca görünen arka fonu beyaz.Fotograf

12·Mevduatlı Banka Hesabınız- Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı (mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 3.000 TL)

13·Seyahat Sağlık Poliçesi- 30.000 Euro limitli

14·Otel ve Uçakrezervasyonu

15·VarsaTapu

16-Varsa Araba Ruhsatı

17·Tam Tekmil Nüfus müdürlüğünden toplu nufüs kayıt örneği ASLI

 

 

ALMANYA ÜLKE GENEL VİZE BİLGİLERİ

Önemli Notlar:
Schengen üye sistemine dahil olan ülkelerden biridir. Almanya Konsolosluğu 10 yıl önce verilmiş pasaportlar geçerli olsa dahi müracaatlarda kabul etmemektedir.:Yeşil pasaportlara vize gerekmemektedir.Ayrıca pasaportlarda iki adet boş vize sayfası olmalıdır.
Müracaatlar Almanya konsolosluğunun resmi başvuru merkezi İDATA'ya yapılmaktadır.

Temsilcilik Görev Alanı Kapsamı:İdata Bölge ayrımı yapmadan başvuruları kabul etmektedir. Tamamen evraklar İstanbul Almanya Başkonsolosluğuna hitaben düzenlenmelidir.Vize işlem süresi 4 İş günü bazen yoğun zamanlarda 1 Hafta hatta 1,5 Haftaya kadar çıkabilmektedir.

 

EMEKLİLER:

 

1·Pasaport- En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan.

2·Başvuru Formu- Tam ve eksiksiz doldurulmuş, 37. Maddeli kutucuğun ve son sayfadaki imza kutucuğunun başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olması gerekmektedir.İmzalı olmayan formların vize müracaatı kesinlikle yapılamamaktadır.

 3·İmzalı Dilekçe- Düz beyaz kağıda ilgili makama tur ve ülke adı belirtilmeden gidecek kişi tarafından yazılacak (beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyan edilecek)

4·Emeklilik cüzdanıfotokopisi

5·Mevduatlı Banka Hesabınız- Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı(mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 3.000 TL) (Turistikseyahatler için gereklidir)

6·2 Adet BİOMETRİK Fotoğraf - rötuşsuz yüz açıkca görünen arka fonu beyaz.Fotograf

7·Seyahat Sağlık Poliçesi- 30.000 Euro limitli

8· Otel ve Uçakrezervasyonu

9·VarsaTapu

10·Varsa Araba Ruhsatı

11·Tam Tekmil Nüfus müdürlüğünden toplu nufüs kayıt örneği

 

 

 

ALMANYA ÜLKE GENEL VİZE BİLGİLERİ

Önemli Notlar:
Schengen üye sistemine dahil olan ülkelerden biridir. Almanya Konsolosluğu 10 yıl önce verilmiş pasaportlar geçerli olsa dahi müracaatlarda kabul etmemektedir.:Yeşil pasaportlara vize gerekmemektedir.Ayrıca pasaportlarda iki adet boş vize sayfası olmalıdır.
Müracaatlar Almanya konsolosluğunun resmi başvuru merkezi İDATA'ya yapılmaktadır.

Temsilcilik Görev Alanı Kapsamı:İdata Bölge ayrımı yapmadan başvuruları kabul etmektedir. Tamamen evraklar İstanbul Almanya Başkonsolosluğuna hitaben düzenlenmelidir.Vize işlem süresi 4 İş günü bazen yoğun zamanlarda 1 Hafta hatta 1,5 Haftaya kadar çıkabilmektedir.

 

 

ÖĞRENCİLER:

1·Pasaport- En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan.

2·Başvuru Formu- Tam ve eksiksiz doldurulmuş, 37. Maddeli kutucuğun ve son sayfadaki imza kutucuğunun başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olması gerekmektedir. İmzalı olmayan formların vize müracaatı kesinlikle yapılamamaktadır.

 3·İmzalı Dilekçe- Düz beyaz kağıda ilgili makama tur ve ülke adı belirtilmeden ailesinin yazdığı, masrafların karşılanacağına dair.

4·Öğrenci Belgesi- Okuldan alınacak yeni tarihli orjinal

5·Ailesinin evrakları(mesleklerine göre yukarıdaki belgeler )

6·Muvafakatname- 18 yaş altı ise (Anne ve babadan Noter Tastikli Aslı gerekmektedir.)

7·2 Adet BİOMETRİK Fotoğraf - rötuşsuz yüz açıkca görünen arka fonu beyaz.Fotograf

8·Mevduatlı Banka Hesabınız- Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı(mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 3.000 TL)

9·Seyahat Sağlık Poliçesi- 30.000 Euro limitli

10·Otel ve Uçakrezervasyonu

11·VarsaTapu

12·Varsa Araba Ruhsatı

17·Tam Tekmil Nüfus müdürlüğünden toplu nufüs kayıt örneği

 

 

 

ALMANYA ÜLKE GENEL VİZE BİLGİLERİ

Önemli Notlar:
Schengen üye sistemine dahil olan ülkelerden biridir. Almanya Konsolosluğu 10 yıl önce verilmiş pasaportlar geçerli olsa dahi müracaatlarda kabul etmemektedir.:Yeşil pasaportlara vize gerekmemektedir.Ayrıca pasaportlarda iki adet boş vize sayfası olmalıdır.
Müracaatlar Almanya konsolosluğunun resmi başvuru merkezi İDATA'ya yapılmaktadır.

Temsilcilik Görev Alanı Kapsamı:İdata Bölge ayrımı yapmadan başvuruları kabul etmektedir. Tamamen evraklar İstanbul Almanya Başkonsolosluğuna hitaben düzenlenmelidir.Vize işlem süresi 4 İş günü bazen yoğun zamanlarda 1 Hafta hatta 1,5 Haftaya kadar çıkabilmektedir.

MEMURLARve KAMU SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI:

 

1·Pasaport- En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan.

2·Başvuru Formu- Tam ve eksiksiz doldurulmuş, 37. Maddeli kutucuğun ve son sayfadaki imza kutucuğunun başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olması gerekmektedir. İmzalı olmayan formların vize müracaatı kesinlikle yapılamamaktadır.

 3·İmzalı Dilekçe- Düz beyaz kağıda ilgili makama tur ve ülke adı belirtilmeden gidecek kişi tarafından yazılacak – imzalı kaşeli(beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyan edilecek)

4·Görev Yazısı- Çalıştığınız Kurumdan

5·İzin Yazısı- Çalıştığınız Kurumdan

6·Görev kimlik belgesi(Doktor kimlik kartı,Avukatlık kartı v.s.)

7·Maaş Bordrosu- Son 3 aya ait orjinal

8·2 Adet BİOMETRİK Fotoğraf - rötuşsuz yüz açıkca görünen arka fonu beyaz.Fotograf

9·Mevduatlı Banka Hesabınız- Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı(mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 3.000 TL)

10·Seyahat Sağlık Poliçesi- 30.000 Euro limitli

11·Otel ve Uçakrezervasyonu

12·VarsaTapu

13·Tam Tekmil Nüfus müdürlüğünden toplu nufüs kayıt örneği

 

 

 

ALMANYA ÜLKE GENEL VİZE BİLGİLERİ

Önemli Notlar:
Schengen üye sistemine dahil olan ülkelerden biridir. Almanya Konsolosluğu 10 yıl önce verilmiş pasaportlar geçerli olsa dahi müracaatlarda kabul etmemektedir.:Yeşil pasaportlara vize gerekmemektedir.Ayrıca pasaportlarda iki adet boş vize sayfası olmalıdır.
Müracaatlar Almanya konsolosluğunun resmi başvuru merkezi İDATA'ya yapılmaktadır.

Temsilcilik Görev Alanı Kapsamı:İdata Bölge ayrımı yapmadan başvuruları kabul etmektedir. Tamamen evraklar İstanbul Almanya Başkonsolosluğuna hitaben düzenlenmelidir.Vize işlem süresi 4 İş günü bazen yoğun zamanlarda 1 Hafta hatta 1,5 Haftaya kadar çıkabilmektedir.

EV HANIMLARI :

 

1·Pasaport- En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan.

2·Başvuru Formu- Tam ve eksiksiz doldurulmuş, 37. Maddeli kutucuğun ve son sayfadaki imza kutucuğunun başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olması gerekmektedir. İmzalı olmayan formların vize müracaatı kesinlikle yapılamamaktadır.

 3·İmzalı Dilekçe- Düz beyaz kağıda ilgili makama tur ve ülke adı belirtilmeden eşinin yazdığı, masrafların karşılanacağına dair.

4·Eşlerinin evrakları(mesleklerine göre yukarıdaki belgeler )

5·Evlilik cüzdanfotokopisi

6·2 Adet BİOMETRİK Fotoğraf - rötuşsuz yüz açıkca görünen arka fonu beyaz.Fotograf

7·Mevduatlı Banka Hesabınız- Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı(mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 3.000 TL)

8·Seyahat Sağlık Poliçesi- 30.000 Euro limitli

9·Otel ve Uçakrezervasyonu

10·Varsa Tapu

11·Varsa Araba Ruhsatı

12·Tam Tekmil Nüfus müdürlüğünden toplu nufüs kayıt örneği