Vize İşlemleri

VİZENİZİ KOLAYCA ALIN...

Hangi ülkeye seyahat etmek isterseniz isteyin vize almanızı kolaylaştırmak için vize danışmanlarımız hizmetinizde. Vize alımı esnasındaki zorlukları bertaraf ederek başvurunuzun olumlu sonuçlanması için neler yapmanız gerektiği konusunda vize uzmanı ekibimizden destek alabilirsiniz.

İletişim:

İnönü cad. Ankara Palas Apt. No: 59 / 15 Gümüşsuyu - Beyoğlu

Tel: 0212 243 06 05 Fax: 0212 243 06 17 E-mail : vize@vizyontur.com.tr
 

ALMANYA TİCARİ VİZE BAŞVURU EVRAK LİSTESİ

ALMANYA ÜLKE GENEL VİZE BİLGİLERİ

Önemli Notlar:
Schengen üye sistemine dahil olan ülkelerden biridir. Almanya Konsolosluğu 10 yıl önce verilmiş pasaportlar geçerli olsa dahi müracaatlarda kabul etmemektedir.:Yeşil pasaportlara vize gerekmemektedir. Ayrıca pasaportlarda iki adet boş vize sayfası olmalıdır.

Temsilcilik Görev Alanı Kapsamı:.

Bölge: Istanbul Temsilciligi

Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ,

Bölge: İzmir Temsilciligi

Ayfon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak,

Bölge: Ankara Temsilciligi

Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Adana, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, İçel, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak,

Tamamen evraklar İstanbul Almanya Başkonsolosluğuna hitaben düzenlenmelidir.Vize işlem süresi 4 İş günü bazen yoğun zamanlarda 1 Hafta hatta 2 Haftaya kadar çıkabilmektedir.

 

ŞİRKETSAHİPLERİ YA DA ŞİRKET ORTAKLARI:

1·Pasaport- En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan.

2·Başvuru Formu- Tam ve eksiksiz doldurulmuş, 37. Maddeli kutucuğun ve son sayfadaki imza kutucuğunun başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olması gerekmektedir. İmzalı olmayan formların vize müracaatı kesinlikle yapılamamaktadır.

3·Vekaletname – Başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmalıdır.

4· Tahhütname– Başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmalıdır.

5·İmzalı Dilekçe- Vize Müracaatı yapacağınızkonsolosluk/Büyükelçiliğe hitaben seyahat amacını belirten antetli kağıda kaşeli ve imzası yetkilisi tarafından imzalanan (beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyanedilecek)

6·İmza Sirküleri- Sahibi olduğunuz şirketin

7·Faaliyet Belgesi- Sahibi olduğunuz şirketin Son üç aylık ASLI

8·Ticaret Sicil Gazetesi- Sahibi olduğunuz şirketin

9·Vergi Levhası- Sahibi olduğunuz şirketin 2013 yılı işlenmiş

10-Davet Mektubu- Almanya’daki firmadan gelen kaşeli ve imzalı

11·Şirket Banka Hesabınız- Şirketinize ait banka hesabı olmalıdır Bankadan kaşeli ve imzalı olmalıdır son 3 Ay hareketli olmalıdır. Bu belge zorunlu bir belgedir bu belgenin olmaması durumunda müracaat yapılamamaktadır.

12·2 Adet BİOMETRİK Fotoğraf - rötuşsuz yüz açıkca görünen arka fonu beyaz.Fotograf özelliği için linke tıklayınız

13-T.C Kimlik fotokopiniz

14·Seyahat Sağlık Poliçesi ASLI- 30.000 Euro limitli

15·Otel ve Uçakrezervasyonu ( Not : konfirmeli otel ve uçak olmalıdır)

16·Bağ-Kur Hizmet dökümü eğerki  Emeklilik söz konusu ise Emekli olduğunu gösteren belge ( Emeklilik Kartı ya da cüzdanı

 

ÖZELSEKTÖRDE ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR:

1·Pasaport- En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan.

2·Başvuru Formu- Tam ve eksiksiz doldurulmuş, 37. Maddeli kutucuğun ve son sayfadaki imza kutucuğunun başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olması gerekmektedir. İmzalı olmayan formların vize müracaatı kesinlikle yapılamamaktadır.

3·Vekaletname– Başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmalıdır.

5· Tahhütname – Başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmalıdır.

6·İmzalı Dilekçe- Vize Müracaatı yapacağınız konsolosluk/Büyükelçiliğe hitaben seyahat amacını belirten antetli kağıda kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanan

7·İmza Sirküleri- Çalışmış olduğunuz şirketin

8·Faaliyet Belgesi- Çalışmış olduğunuz şirketin Son üç aylık orjinal

9·Ticaret Sicil Gazetesi- Çalışmış olduğunuz şirketin

10·Vergi Levhası- Çalışmış olduğunuz şirketin 2012 yılı işlenmiş

11·SSK İşe Giriş Bildirgesi

12·Orjinal Maaş Bordrosu- Son 3 aya ait

13·SGK Hizmet Dökümü( Bu belgeyi PTT’den 1 TL karşılığından şahsen kimliğiniz ile giderek alacağınız ve sadece size ait olan Şifreniz ile www.turkiye.gov.tradresine girerek temin edebilirsiniz)

14·2 Adet BİOMETRİK Fotoğraf - rötuşsuz yüz açıkca görünen arka fonu beyaz.Fotograf özelliği için linke tıklayınız

15-Davet Mektubu- Almanya’daki firmadan gelen kaşeli ve imzalı

16·Şirket Banka Hesabınız- Şirketinize ait banka hesabı olmalıdır Bankadan kaşeli ve imzalı olmalıdır son 3 Ay hareketli olmalıdır. Bu belge zorunlu bir belgedir bu belgenin olmaması durumunda müracaat yapılamamaktadır.

17·Seyahat Sağlık PoliçesiASLI- 30.000 Euro limitli

18·Otel ve Uçakrezervasyonu

19·T.C Kimlik fotokopisi

 

MEMURLAR ve KAMU SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI:

1·Pasaport- En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan.

2·Başvuru Formu- Tam ve eksiksiz doldurulmuş, 37. Maddeli kutucuğun ve son sayfadaki imza kutucuğunun başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olması gerekmektedir. İmzalı olmayan formların vize müracaatı kesinlikle yapılamamaktadır.

 3·İmzalı Dilekçe- Düz beyaz kağıda ilgili makama tur ve ülke adı belirtilmeden gidecek kişi tarafından yazılacak – imzalı kaşeli(beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyan edilecek)

4·Görev Yazısı- Çalıştığınız Kurumdan

5·İzin Yazısı- Çalıştığınız Kurumdan

6·Görev kimlik belgesi(Doktor kimlik kartı,Avukatlık kartı v.s.)

7·Maaş Bordrosu- Son 3 aya ait orjinal

8·2 Adet BİOMETRİK Fotoğraf - rötuşsuz yüz açıkca görünen arka fonu beyaz.Fotograf özelliği için linke tıklayınız

9·Şirket Banka Hesabınız- Şirketinize ait banka hesabı olmalıdır. Bu belge zorunlu bir belgedir bu belgenin olmaması durumunda müracaat yapılamamaktadır.

10·Davet Mektubu- Almanya ‘daki firmadan gelen kaşeli ve imzalı

11·Seyahat Sağlık Poliçesi ASLI- 30.000 Euro limitli

12·Otel ve Uçakrezervasyonu (Not: otel ve uçak konfirmeli olmalıdır mutlaka)