Vize İşlemleri

VİZENİZİ KOLAYCA ALIN...

Hangi ülkeye seyahat etmek isterseniz isteyin vize almanızı kolaylaştırmak için vize danışmanlarımız hizmetinizde. Vize alımı esnasındaki zorlukları bertaraf ederek başvurunuzun olumlu sonuçlanması için neler yapmanız gerektiği konusunda vize uzmanı ekibimizden destek alabilirsiniz.

İletişim:

İnönü cad. Ankara Palas Apt. No: 59 / 15 Gümüşsuyu - Beyoğlu

Tel: 0212 243 06 05 Fax: 0212 243 06 17 E-mail : vize@vizyontur.com.tr
 

AMERİKA TİCARİ VİZE BAŞVURU EVRAK LİSTESİ

ÜLKE GENEL VİZE BİLGİLERİ

Önemli Notlar:
Amerika  Randevulu sistemle çalışmaktadır. andevu verilişi yoğunluğa ve vize türüne göre değişebilmektedir. Amerika vize başvuru formu online olarak doldurulmaktadır.  Online form https://ceac.state.gov/genniv/adresinden doldurulmaktadır. Şu an için sadece İngilizce hizmet vermekte ancak Türkçe açıklamalar konusunda yardımcı menüler hizmete girecektir. Amerika vize başvuruları ŞAHSEN konsolosluğa yapılmaktadır. Ayrıca pasaportlarda iki adet boş vize sayfası olmalıdır. Amerika vizesi 4 İş gününde sonuçlanmaktadır.

 

ŞİRKET SAHİPLERİ YA DA ŞİRKET ORTAKLARI:

·         En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan Pasaport.

·         Tam ve eksiksiz doldurulmuş Online Form https://ceac.state.gov/genniv/adresinden doldurulmaktadır

·         Vize Müracaatı yapacağınız konsolosluk/Büyükelçiliğe hitaben seyahat amacını belirten antetli kağıda kaşeli ve imzası yetkilisi tarafında İmzalı Dilekçe ( beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyan edilecek)

·         Sahibi olduğunuz şirketin İmza Sirküleri

·         Sahibi olduğunuz şirketin Son üç aylık orjinal Faaliyet Belgesi

·         Sahibi olduğunuz şirketin Ticaret Sicil Gazetesi

·         Sahibi olduğunuz şirketin 2012 yılı işlenmiş Vergi Levhası

·         Amerika’daki firmadan gelen kaşeli ve imzalı Davet Mektubu

·         2 Adet rötuşsuz yüz açıkca görünen 5 cm x 5 cm Fotoğraf.

·         T.C Kimlik fotokopiniz

·         Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı Mevduatlı Banka Hesabınız ( mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 5.000 TL) (Turistik seyahatler için gereklidir)

 

 

ÖZEL SEKTÖRDE ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR:

·         En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan Pasaport.

·         Tam ve eksiksiz doldurulmuş Online Form https://ceac.state.gov/genniv/adresinden doldurulmaktadır.

·         Vize Müracaatı yapacağınız konsolosluk/Büyükelçiliğe hitaben seyahat amacını belirten antetli kağıda kaşeli ve imzası yetkilisi tarafında imzalı İngilizce Dilekçe (beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyan edilecek)

·         Çalışmış olduğunuz şirketin İmza Sirküleri

·         Çalışmış olduğunuz şirketin Son üç aylık orjinal Faaliyet Belgesi

·         Çalışmış  olduğunuz şirketin Ticaret Sicil Gazetesi

·         Çalışmış olduğunuz şirketin 2012  yılı işlenmiş Vergi Levhası

·         SSK işe giriş bildirgesi

·         Son 3 aya ait orjinal Maaş Bordrosu

·         SGK Hizmet Dökümü( bu belgeyi PTT’den 1 TL karşılığından şahsen kimliğiniz ile giderek  alacağınız ve sadece size ait olan Şifreniz ile www.turkiye.gov.tradresine girerek temin edebilirsiniz)

·         Amerika’daki firmadan gelen kaşeli ve imzalı Davet Mektubu

·         2 Adet rötuşsuz yüz açıkca görünen 5 cm x 5 cm Fotograf

·         T.C Kimlik Fotokopisi

·         Otel ve UçakRezervasyonu

 

 

DOKTORLAR :

·         En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan Pasaport.

·         Tam ve eksiksiz doldurulmuş Online Form, https://ceac.state.gov/genniv/adresinden doldurulmaktadır.  

·         Düz beyaz kağıda ilgili makama tur ve ülke adı belirtilmeden gidecek kişi tarafından yazılacak imzalı İngilizce Dilekçe (beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyan edilecek).

·         Özel hastahanelerde görev yapıyorlar ise Özel Sektörde Çalışanlar için gerekli evraklar istenecektir.

·         Devlet hastahanelerinde görev yapıyorlar ise Devlet Memurları için gerekli evraklar istenecektir.

·         Kendilerine ait muayenehanesi olan Doktorlar için:

o    Kaşeli imzalı dilekçe

o    İmza beyannamesi

o    2012 yılı işlenmiş Vergi Levhası

o    Tabipler odasından orjinal son üç aylık Faaliyet Belgesi

·         Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı Mevduatlı Banka Hesabınız (mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 5.000 TL) (Turistik seyahatler için gereklidir)

·         2 Adet rötuşsuz yüz açıkca görünen 5 cm x 5 cm Fotoğraf

·         Amerika‘daki firmadan gelen kaşeli ve imzalı Davet Mektubu

·         30.000 Euro limitli Seyahat Sağlık Poliçesi

·         Otel ve Uçakrezervasyonu

·         Varsa Tapu (Turistik seyahatler için gereklidir)

·         Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı Mevduatlı Banka Hesabınız (mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 5.000 TL)(Turistik seyahatler için gereklidir)

 

 

MEMURLAR ve KAMU SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI:

·         En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan Pasaport.

·         Tam ve eksiksiz doldurulmuş Online Formhttps://ceac.state.gov/genniv/adresinden doldurulmaktadır

·         Düz beyaz kağıda ilgili makama tur ve ülke adı belirtilmeden gidecek kişi tarafından yazılacak imzalı İngilizce Dilekçe ( beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyan edilecek )

·         Çalıştığınız Kurumdan Görev Yazısı

·         Çalıştığınız Kurumdan İzin Yazısı

·         Görev Kimlik Belgesi(Doktor kimlik kartı,Avukatlık kartı v.s.)

·         Son 3 aya ait orjinal Maaş Bordrosu

·         Amerika’daki firmadan gelen kaşeli ve imzalı Davet Mektubu

·         2 Adet rötuşsuz yüz açıkca görünen 5 cm x 5 cm Fotograf

·         Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı Mevduatlı Banka Hesabınız (mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 5.000 TL) (Turistik seyahatler için geçerlidir)

·         Otel ve UçakRezervasyonu

 

 

SERBEST MESLEK SAHİPLERİ (Bakkal, Kuaför vb…):

 

·         En az 6 AY süresi olan ve en az 2 adet boş vize sayfası olan Pasaport.

·         Tam ve eksiksiz doldurulmuş Online Formhttps://ceac.state.gov/genniv/adresinden doldurulmaktadır.

·         Düz beyaz kağıda ilgili makama tur ve ülke adı belirtilmeden gidecek kişi tarafından yazılacak kaşeli İngilizce İmzalı Dilekçe (beraber gidilecek kişiler varsa masraflarının karşılanacağı beyan edilecek)

·         İmza Beyannamesi

·         2012 işlenmiş Vergi Levhası

·         Bağlı bulunduğu odadan son üç aylık orjinal Faaliyet Belgesi

·         Oda Sicil Kayıt Sureti

·         2 Adet rötuşsuz yüz açıkca görünen 5 cm x 5 cm Fotoğraf.

·         Amerika’daki firmadan gelen kaşeli ve imzalı Davet Mektubu

·         Faaliyet belgesi Şahsınıza ait son 3 aylık hareketleri gözüken ve bankadan kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalı Mevduatlı Banka Hesabınız (mutlaka bakiyesinde bir miktar para görünmelidir - minumum kişibaşı 5.000 TL)(Turistik seyahatler için gereklidir)

·         Otel ve Uçakrezervasyonu